Menü
  felhasználó
  esemény
  regisztráció
  segítő
  fős technikai stáb

Regisztráció

 

NYU Abu Dhabi & Klein Family Scholarship

1. nap 12:00 - 12:45
303
Előadó: Vági Andrea, Németh Nóra
Férőhely: 40 fő
Jelentkezők száma: 22 fő

A New York University a legnagyobb magánegyetem Amerikában, egy közel 200 éves kutatóegyetem, mely hat kontinensre kiterjedő globális hálózattal rendelkezik. A New York-i mellett az egyetem két új campust indított a Közel-Keleten és Kínában.

 

Az Abu Dhabi campus 2010 óta létezik és egy tehetséggondozó programot működtet, ahová a legsokoldalúbb, legkiválóbb diákokat várják. Jelenleg több mint 1000 hallgató tanul ott közel 100 országból,  négy évfolyamon és 22 különböző szakon (bölcsészet-, társadalom- és természettudományi, illetve mérnöki karokon).

 

Páratlan anyagi támogatás áll rendelkezésre a felvett hallgatók számára, sokan tanulnak ott teljes ösztöndíjjal, mely minden költségüket fedezi.

 

 

A Klein Family Scholarship 2007 óta évente egy magyar diák számára nyújt teljes anyagi támogatást a Bachelor képzés időtartamára, mely általában 4 év, a Sewanee: The University of the South nevű amerikai egyetemen. Az ösztöndíj a magyar származású Linda Klein számára állít emléket, aki maga is a Sewanee egyetem hallgatója volt.

Az egyetem székhelye Tennessee államban található. Az intézmény igen színvonalas, az amerikai "liberal arts" filozófián alapuló képzést és tanulási feltételeket nyújt. Az egyetem honlapja: www.sewanee.edu.

 

Jelenleg is négy magyar ösztöndíjas folytatja tanulmányait a Sewanee egyetemen. Egyikük a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium korábbi tanulója.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Fazekasban tartandó tájékoztatóra!


A jelentkezési rendszer le van zárva.